Restauratie

Goed restaureren betekent: ‘het oude’ volledig behouden en repareren, en elementen die verloren gingen in oude stijl reconstrueren.
Dat betekent niet dat er geen grenzen zijn in restauratiewerk; wél dat de vaak onvermijdelijke concessies niet waarneembaar mogen zijn. Restauratiewerk vraagt gedegen kennis van oude bouwtechnieken en materialen en de inzet van in restauratie gespecialiseerde vakmensen. CFK Bouw heeft die. Onze liefde voor het vak is nergens zo prominent aanwezig als bij restauratieprojecten en wij halen hiervoor alles uit de kast.

Het restauratieproces
Een goed op elkaar ingespeeld bouwteam en  nauw overleg met de in de restauratie gespecialiseerde architect is van cruciaal belang.  Wij zorgen niet alleen voor het vinden en op tijd laten aanleveren van de juiste materialen, maar het doorlopend noodzakelijke overleg met Monumentenzorg, Bouw- en Woningtoezicht en de Brandweer vraagt van ons maximale flexibiliteit en vindingrijkheid gedurende het hele traject. Tijdens de realisatie wordt door de vakmensen van CFK Bouw vele malen een uitweg gevonden in onverwachte situaties. Met respect voor het verleden.